Filtri v prezračevalnih sistemih za odstranjevanje smradu

Filtri v prezračevalnih sistemih za odstranjevanje smradu

Prezračevalni sistemi so učinkovit način dovajanja svežega zraka v zaprte prostore. Problem nastane takrat, ko se ta zrak onesnaži z snovmi, ki so neprijetnega vonja v zelo majhnih koncentracijah (smrad), ki krožijo v sistemu. Drug problem,. ki se lahko pojavi je takrat, ko je okoliški zrak onesnažen in se ta zrak črpa v prezračevalni sistem. V obeh primerih pride do smradu v prostorih, ki je lahko zdravju škodljiv ali le moteč za nos.

V primeru, da obstaja verjetnost, da pride do tovrstnega dogodka, je smiselno v sistem vgraditi filter, ki odstrani snovi, ki povzročajo neprijetne vonjave oz. smrad. V ta namen se uporablja posebne karbonske in kemijske filtre, ki imajo majhen padec tlaka in homogen nanos oglja oz. snovi, ki nevtralizirajo smrad. Filtri se izdelajo glede na pretok zraka, onesnaženost zraka in glede na prezračevalni sistem. Primer filtra za prezračevalne sisteme za odstranjevanje smradu lahko vidite na naslednji sliki:

Filter za prezračevalne sisteme

Filtri za prezračevalne sisteme

V primeru, da se srečate s tovrstnim problemom nam pišite na info@geopolis.si ali nas pokličite na telefon 031 660 572 in vam bomo pomagali najti najboljšo rešitev.