Se srečujete s smradom v odpadnem zraku?

Če se srečujete s smradom oz. smradovi v odpadnem zraku, ste na pravi strani. V ta namen se običajno največkrat uporabijo:

Filtri za odstranjevanje smradov iz zraka

Obstajajo včasih tudi druge rešitve. Pri  nas svetujemo, kako s tehničnega in ekonomskega vidika najbolj optimalno očistiti neprijetne vonjave (smrad) iz zraka. Ker so izvori smradu v zraku običajno v bližini naselij motijo okoliško prebivalstvo. Če smo prostorsko omejeni se običajno tovrstni problemi rešujejo z filtrirnimi napravami (specialnimi filtri), ki vsebujejo kemijska ali biološka polnila. Ta polnila vežejo nase molekule, ki povzročajo neprijetne vonjave. Med najpogostejšimi smradovi so H2S, merkaptani, NH3 in amini. Poleg tega pa razvijamo tudi polnila, ki omogočajo odstranjevanje drugih snovi iz zraka, ki povzročajo neprijetne vonjave (smradove).

Rešitev in filtrirni sistemi so primerni tako v
· Manjših kot večjih čistilnih napravah,
· Smetiščih,
· Gojitvenih farmah,
· Kanalizacijskih jaških,
· Farmacevtski industriji,
· Mlekarski industriji,
· Kemični industriji,
· Gumarski industriji,
· Prezračevalnih sistemih,
· Pri predelavi hrane,
· Kompostih, in še kje.

Če potrebujete rešitev, nasvet ali samo drugo mnenje nas kontaktirajte na naslov: info@geopolis.si. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

 

Filter za odstranjevanje smradu iz kanalizacijskega jaška

Vam v bližini, kjer bivate smrdi iz kanalizacijskega jaška?

Vam kdaj smrdi iz kanalizacijskega jaška?

Smrad iz kanalizacijskega jaška

Za to ni nobene potrebe več, da se jezite. Rešitev je preprosta in učinkovita.

Filtr za kanalizacijski jašek

Filter za kanalizacijski jašek

Za več informacij si preberite tukaj!

Vonjave in smrad

Vonj je pri človeku sicer manj razvit kot pri živalih a ima v življenju posameznika večjo vlogo, kot si marsikdo predstavlja. Vonj je edini občutek, ki je direktno povezan z našimi možgani in nanj ne moremo zavestno neposredno vplivati. Zaradi tega nam določene vonjave samodejno zbudijo različne občutke in spomine, lahko pa tudi prijetne ali manj prijetne čustvene reakcije. Živeti v čistem zraku je dobrina, ki vpliva na nas v precej večji meri kot si predstavljamo. Če že živite v okolju, kjer zrak ni čist, si večkrat vzemite čas za odhod v naravo, saj boste s tem vplivali na svoje dobro počutje in posledično tudi zdravje. S tega vidika je čiščenje zraka in odstranjevanje smradov tako pomembno . Smradovi pogosto povzročajo močne čustvene reakcije in posledični stres organizmu. Običajno se tega niti ne zavedamo. Priporočljivo je večkrat na dan prezračiti prostore, če je zunanji zrak ćist in jim po potrebi dodati kakšen vonj, ki pa naj bo naravnega izvora.

Uživajte življenje v čistem okolju. Poskrbite, da uživate čisto vodo, dihate čist zrak, se prehranjujete z zdravo hrano in poskrbite, da življenja ne živite preveč resno ter stresno.

Več o smradu in neprijetnih vonjavah si preberite tukaj!

Če želite biti obveščeni o novostih na področju čiščenja zraka vpišite svoj email: